Pronađeno 772 rezultata
Poredak:Od najnovijeg
-
-
-
-
-
IMWITOR® liteMULS
Od 12,28 €IMWITOR® liteMULS je 100% prirodni emulgator za sve vrste tekućih emulzija. Na sobnoj temperaturi je tekuć i lako se koristi u hladnim procesima izrade. U niskim koncentracijama 1 – 3 % stvara tekuća mlijeka koja mogu imati raznovrsnu primjenu: regeneratori za kosu ili osvježavajuća mlijeka za lice i tijelo. Ovaj je emulgator vrlo svestran što se tiče količine uljne faze, može emulgirati do 40 %, što formulatoru omogućava fleksibilnost u izradi. Formulacije s uljnom fazom od 5 do 40 %: Proveden je test stabilnosti s različitim koncentracijama emolijensa, a za uljnu fazu je korišten WITARIX® MCT 60/40 (INCI: Caprylic/Capric Triglyceride), standardni emolijent u većini proizvoda. Sve su formulacije bile stabilne što naglašava svestranost emulgatora IMWITOR® liteMULS. -
IMWITOR® PG3 C10
Od 7,48 €IMWITOR® PG3 C10 je solubilizator koji vraća prirodne lipide koži i čini ju mekšom. Pomaže povećati viskoznost šampona i gelova za tuširanje te poboljšava postojanost pjene u proizvodima koji se ispiru. Ima blaga antimikrobna i deodorirajuća svojstva te je prikladan za širok spektar upotrebe. IMWITOR® PG3 C10 je vodotopiv i proizvodi prozirne otopine sa surfaktantima poput natrij lauret sulfata, kokamidopropil betaina ili sulfosukcinata, a pogodan je za korištenje sa svim anionskim i neionskim surfaktantima. Zbog svog tekućeg stanja i HLB vrijednosti 10 ovaj solubilizator je lako inkorporirati u prozirne sustave surfaktanata. -
-
Oilkemia™ 5S / Polimer za ulja
Od 28,76 €OILKEMIA™ 5S je polimer visoke molekularne težine, neionski hidrofobno modificirani poliuretan. Njome postižemo gustoću, stabilnost i ugodan, neljepljivi osjećaj na koži kroz razne teksture.
Ključni benefiti sirovine OILKEMIA™ 5S su: - superiorna viskoznost u srednje do visoko polarnim uljnim sustavima zbog čega se mogu izraditi i rijetki uljni gelovi i kruti stikovi - visoka razina transparentnosti boje samog pripravka - vrlo ugodne teksture i osjećaja mekoće kože na dodir nakon nanošenja pripravka - stabilne emulzije bez kostabilizatora (dozvoljavaju neke formulacije bez emulgatora)
-
-
-
-
-
-
-
Ulje šljive / Hladno tiješteno
Od 11,03 €Hladno tiješteno ulje šljive dobiva se iz sjemenke ploda šljiva koje rastu u jugozapadnoj Francuskoj i Turskoj. Ovo je ulje izuzetno lagano, suho i neokluzivno te se brzo upija u kožu i ostavlja ju vlažnom i nahranjenom bez masnog osjećaja. Ulje šljive je svestrano i bogato vitaminima te se može koristiti i za masažu, njegu kose, noktiju i stopala. Ima visok sadržaj antioksidanata i fosfolipida što mu daje dug rok trajanja. Ovo ulje ima strukturu i funkciju sličnu ulju badema te je pogodno za korištenje u proizvodima za njegu kože nakon izlaganja suncu. Bogato je vitaminima A, E i K te je odličan emolijens, stoga se koristi u kremama za lice i tijelo, losionima, balzamima za usne, proizvodima za kosu i sapunima. -
Ulje sezama / Hladno tiješteno
Od 6,55 €Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki sezama. Ovo ulje bogato je nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A, E i B. Sezamovo ulje sadrži jednak udio oleinske i linolne kiseline što znači da je bogato nezasićenim masnim kiselinama. Sadrži fenolske spojeve (sezamol) i lignane (sezamin, sezamolin). Vrlo je lagano te se može koristiti u njezi kose i vlasišta. Prirodni je antioksidans i pomaže u smanjenju vidljivosti ožiljaka na koži. Namijenjeno je suhoj koži, sklonoj čestim upalnim procesima i lošijoj mikrocirkulaciji. Izvrsno je za izradu kozmetičkih preparata zbog svoje stabilnosti i kvalitetnih emulzijskih sustava. Ugodan je u masažama, a posjeduje i slab, ali zamjetan zaštitni UV faktor, stoga se dodaje u kozmetiku za sunčanje, zajedno sa sličnim uljima (karite maslac, čileanski lješnjak). Često se koristi za spravljanje macerata ljekovitih biljaka, jer je otporan na oksidaciju. Oprez kod ljudi koji su alergični na sezam.